Oracle 1Z0-068 ExamOracle Database 12c: RAC and Grid Infrastructure Administration

Total Question: 91 Last Updated: October 16,2017
  • Updated 1Z0-068 Dumps
  • Based on Real 1Z0-068 Exams Scenarios
  • Free 1Z0-068 pdf Demo Available
  • Check out our 1Z0-068 Dumps in a new PDF format
  • Instant 1Z0-068 download
  • Guarantee 1Z0-068 success in first attempt

Price: $65.95 $29.99

Buy Now Free Trial

A Review Of Approved 1Z0-068 bible

Exam Code: 1Z0-068 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 12c: RAC and Grid Infrastructure Administration
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-068 Exam.

Q21. Examine this output: ASMCMD> volinfo – G ACFS –a Diskgroup Name: ACFS Volume Name: VOL1 Volume Device: /dev/asm/vol1-280 

State: ENABLED 

Size (MB): 2048 

Resize Unit (MB): 32 

Redundancy: MIRROR 

Stripe Columns: 4 

Stripe Width (K): 128 

Usage: ACFS 

Mountpath: /u01/app/grid/acfsmount 

The ACFS disk group has 10 GB free space and the file system is currently mounted. 

You execute this command to increase the volume size: ASMCMD >volresize –G ACFS –s 

3G VOL1 

Which statement is true regarding the outcome? 

A. It succeeds 

B. It fails because the file system must be unmounted before resizing. 

C. It fails because resizing a volume containing an ACFS file system must be performed using ACFSUTIL. 

D. It succeeds but the file system is automatically unmounted. 

E. It fails because the –f option is not specified. 

Answer:


Q22. You administer a six-instance, policy-managed, multitenant RAC database CDB1 with three PDBs: PDB_1, PDB_2 and PDB_3. 

Server pool prod_pool has a cardinality of three and all six hosts of the cluster app. 

Examine these commands executed on HOST01: 

$ srvctl add service –db CDB1 –pdb PDB_1 service AR –serverpool prod_pool –cardinality singleton $ srvctl start service –db CDB1 –service AR 

Which two statements are true regarding the AR service? 

A. AR runs as a singleton service in the server pool prod_pool and the AR service is available in each of theCDB1 instances. 

B. AR is available on any one available CDB1 instance in prod_pool at any one time. 

C. AR can fail over to any one of the available CDB1 instances. 

D. AR is available only on the CDB1 instance on HOST01. 

E. AR can fail over to any other available CDB1 instance in prod_pool. 

Answer: C,D 


Q23. Which two statements are true about initialization parameters for Clustered ASM instances? 

A. A change to ASM_DISKSTRING requires a restart of all ASM instances for the change to take effect. 

B. ASM_POWER_LIMIT controls he number of RDBMS instances that can access a disk group while it isbeing rebalanced. 

C. The ASM_DISKGROUP parameter is optional. 

D. The default value of INSTANT_TYPE is ASM. 

E. The maximum value of ASM_POWER_LIMIT is 1024. 

Answer: C,E 


Q24. Which three statements are true about Oracle Clusterware components, architecture, and behavior? 

A. The Cluster Ready Services Daemon (CRSD) is responsible for monitoring and maintaining the availabilityof cluster resources defined in the Oracle Local Repository file (OLR). 

B. All cluster nodes can write or read from the Oracle Clusterware Repository (OCR) file at the same time. 

C. The Oracle High Availability Services Daemon (OHASD) is responsible for monitoring and maintaining theavailability of the Clusterware stack on a cluster node. 

D. Voting disks stored in Automatic Storage Management (ASM) can be discovered or used even if the ASM instance on a cluster node is down. 

E. The Cluster Synchronization Services Daemon (CSSD) must connect to the cluster by accessing theOracle Clusterware Repository (OCR) file before the Oracle High Availability Services Daemon (OHASD) is started. 

F. Time synchronization in an Oracle Cluster is possible without using network Time Protocol (NTP). 

Answer: A,C,E 


Q25. The DGRP1 diskgroup has these attributes: 

1.Normal redundancy 

2.Two failgroups with four asmdisks in each failgroup 

3.compatible.asm set to 12.1 

The ASM_POWER_LIMIT is currently set to 1 in the ASM instances. 

There are three databases whose instances are up and which access data in the DGRP1 diskgroup. 

No other clients use this diskgroup. 

You want to add two asmdisks to each failgroup, complete the rebalance as quickly as possible, by avoiding checks for access to allocation units, and then restore database availability. 

Examine the list of actions: 

1.Shut down all database instances using DGRP1. 

2.Shut down all ASM instances. 

3.Add the disks to DGRP1 specifying a large value for the REBALANCE POWER clause. 

4.Start one ASM instances in restricted mode. 

5.Wait for the rebalance to finish. 

6.Mount DGRP1 in restricted mode. 

7.Start all database instances whose files are stored in DGRP1. 

8.Dismount DGRP1. 

9.Mount DGRP1. 

10.Start all ASM instances. 

Identify the correct sequence of required steps: 

A. 1, 2, 3, 4, 5, 2 ,10, 7 

B. 1, 3, 5, 7 

C. 1, 8, 6, 3, 5, 8, 9, 7 

D. 1, 8, 6, 3, 5, 2, 10, 7 

Answer:


Q26. Which three statements are true about Oracle 12 RAC Database software installations? 

A. It is possible to install RAC database software on a one node cluster. 

B. It is possible to install multiple RAC database 12c software homes on the same cluster. 

C. The RAC database 12c software home and Grid infrastructure homes must be owned by separate OSusers. 

D. The Cluster Verification Utility (CLUVFY) must be used to check the cluster before installing the RACdatabase software. 

E. The Cluster Verification Utility (CLUVFY) must be used to check the cluster after installing the RACdatabase software. 

F. The RAC database 12c software home and Grid Infrastructure homes must be owned by the same OSuser. 

Answer: C,D,F 


Q27. Which three statements are true about Oracle Enterprise Manager Topology Viewer? 

A. It displays which listeners listen on behalf of which instances. 

B. It displays the relationship between targets of different target types in a cluster. 

C. It displays the status of all cluster components. 

D. It displays the status of Pluggable Databases (PDBs) in a multitenant container database (CDB). 

E. It displays the relationship between clustered ASM and cluster databases if the database is stored in ASM. 

F. It displays the type of network used by RAC database instance. 

Answer: A,C,D 


Q28. Which three statements are true regarding Flex ASM on a four-node cluster consisting of 

three-hub nodes and a leaf node? 

A. An ASM instance and database instances can coexist on the same hub node. 

B. A database instance on a hub node can be a client of an ASM instance running on any leaf node. 

C. A database instance on a hub node can be a client of an ASM instance running on any hub node. 

D. A database instance on a leaf node can be a client of an ASM instance running on any hub node. 

E. A database instance on a hub node uses an ASM instance as an I/O server when requesting I/O todiskgroups. 

F. ASM Cluster File System (ASFS) can only be deployed on hub nodes. 

Answer: A,C,F 


Q29. Which three statements are true about the cluster file system archiving scheme? 

A. Each node can read only the archived logs written by itself. 

B. Nodes don’t use network to archive files. 

C. Each node can read the archive redo log files of the other nodes. 

D. Each node archives to a uniquely named local directory. 

E. Each node archives to a local directory with the same path on each cluster node. 

F. Each node writes to a single location on the cluster file system while archiving the redo log files. 

Answer: A,C,D 

Explanation: 

Each node can read the logs written by itself and any other node. Each node can read the archived redo log files of the other nodes. Each node archives to a uniquely named local directory. 

Reference: https://docs.oracle.com/cd/E18283_01/rac.112/e16795/rman.htm https://docs.oracle.com/cd/E11882_01/rac.112/e41960/rman.htm#RACAD320 

https://www.google.com.pk/url? 

sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjfpsutmZjLAh UMcI4KHQl-

DDUQFggaMAA&url=https%3A%2F%2Fdocs.oracle.com%2Fcd%2FE11882_01%2Frac.1 12%2Fe41960% 2Frman.htm&usg=AFQjCNF54ysmEZx1uyl4UreB_aBSP3HoFA&sig2=03a0bvImDDXv3hS vLi18Uw 


Q30. You just added an ASM disk to the DATA diskgroup. Which two can be used to monitor the rebalancing? 

A. ams_cmd lsop 

B. v$asm_disk 

C. v$asm_operation 

D. v$asm_diskgroup 

E. v$session_longops 

F. amscmd lsdg 

Answer: B,D 


Related 1Z0-068 Articles

best-it-exam-    | for-our-work-    | hottst-on-sale-    | it-sale-    | tast-dumps-us-    | test-king-number-    | pass-do-it-    | just-do-it-    | pass-with-us-    | passresults-everything-    | passtutor-our-dumps-    | realtests-us-exam-    | latest-update-source-for-    | cbtnuggets-sale-exam    | experts-revised-exam    | certguide-sale-exam    | test4actual-sale-exam    | get-well-prepared-    | certkiller-sale-exam    | buy-discount-dumps    | how-to-get-prepared-for-the    | in-an-easy-way    | brain-dumps-sale    | with-pass-exam-guarantee    | accurate-study-material    | at-first-try    | 100%-successful-rate    | get-certification-easily    | material-provider-exam    | real-exam-practice    | with-pass-score-guarantee    | certification-material-provider    | for-certification-professionals    | get-your-certification-successfully    | 100%-Pass-Rate    | in-pdf-file    | practice-exam-for    | it-study-guides    | study-material-sku    | study-guide-pdf    | prep-guide-demo    | certification-material-id    | actual-tests-demo    | brain-demos-test    | best-pdf-download    | our-certification-material    | best-practice-test    | leading-provider-on    | this-course-is-about    | the-most-reliable    | high-pass-rate-of    | money-back-guarantee    | high-pass-rate-demo    | recenty-updated-key    | only-for-students-free-download    | courseware-plus-kit-for    | accurate-answers-of    | the-most-reliable-id    | provide-training-for    | welcome-to-buy    | material-for-success-pass    | provide-free-support    | best-book-for-pass    | accuracy-of-the-answers    | pass-guarantee-id    |
http://rent4you.pt/    | http://rent4you.pt/    |